De Oranjerie

De Oranjerie heeft op Vollenhoven nog steeds zijn oorspronkelijke functie behouden, een gebouw waar kwetsbare planten kunnen overwinteren. In de zomermaanden, als de vorstgevoelige kuipplanten buiten naast de paden staan, wordt de oranjerie verhuurd voor allerlei activiteiten. De Oranjerie ligt achter de historische moestuin midden in het bos, waardoor de locatie rust en beslotenheid uitstraalt. Het begint al goed als u via een kronkelend weggetje door het mooie park bij het gebouw aankomt. Door de bordjes ‘onthaast u’ voelt u de stress van u afglijden. Tussen de bomen parkeert u uw auto of de fiets, uw dag kan al niet meer stuk.

Luchtig en licht

De Oranjerie bestaat uit een beneden- en een groter bovendeel. De grote ruimte is schaars gemeubileerd waardoor iedereen er zijn eigen invulling aan kan geven. Ronde tafels, lange tafels, statafels, picknicktafels; gouden stoeltjes of klapstoeltjes; stijlvol of juist nonchalant; u kunt het zelf bepalen. Door de vele grote openslaande deuren naar het grasveld achter de Oranjerie gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over.

Eigen invulling

Door deze eigen invulling zijn de perspectieven legio. De ene keer is het een stralend witte bruiloft, dan weer een familiedag met vrolijke activiteiten voor jong en oud, of een product presentatie waar u zowel kunt ontvangen als presenteren. Op het grote grasveld kunnen er heel goed allerlei buitenactiviteiten plaatsvinden zonder dat je elkaar in de wegloopt. Daarnaast zijn er ook faciliteiten om afscheid te nemen van een dierbare.

Vaste cateraars & Workshops

Op het landgoed werken wij al vele jaren samen met verschillende externe cateraars. Elk van hen kent het landgoed door-en-door en kan uw wensen omzetten in een fantastische dag op de Oranjerie. Het is daarom niet mogelijk om een eigen cateraar mee te nemen. Het landgoed kent ook een verscheidenheid aan workshop mogelijkheden zoals schapendrijven, koken op open vuur, spellendagen en tuinieren.

Landgoed Vollenhoven B.V.

Utrechtseweg 59

3732HA De Bilt

info@landgoedvollenhoven.nl

 

Locaties op het landgoed:

Contact formulier

9 + 13 =