20ste en laatste Tuindagen

De Tuindagen worden dit jaar voor de 20ste en tevens laatste keer georganiseerd. Ter gelegenheid daarvan zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden, kunt u genieten van sport en spel en verschillende optredens.

Sport en spel

In het Engelse landschapspark, van oudsher De Bloemberg genaamd, waant u zich in vervlogen tijden. U kunt hier met het hele gezin genieten van verschillende landgoed spelen.

Croquet: is een balsport met als doel als eerste een bal, met behulp van een houten hamer, door poortjes te slaan tot men bij de eindpaal komt. Een typische Engelse sport

lawn bowls: Vroeger was Lawn Bowls een echte sport voor de upperten. Tegenwoordig is het een sport voor iedere Brit. Probeer de bowl zo dicht mogelijk bij de Jack te werpen. Dit valt niet mee want de bowl is asymmetrisch. Hierdoor moet er met een boog worden geworpen. Best lastig.

Skittles: Door de Britten geïmporteerd vanuit Ierland. Met een log worden van een afstand van 3 meter kegels van verschillende waarden omgeworpen.

 

Optredens

In de tent op de Bloemberg kunt u elke dag genieten van speciale optredens. Nog even geduld… het programma volgt binnenkort.

Kinderactiviteiten

Super bellen blazen: het oude bellenblaas spel in het groot.

De natuur is overal om ons heen. Kinderen ervaren het als vanzelfsprekend maar er is zoveel te leren van en over de natuur. Tijdens de Tuindagen kunnen de kinderen eindeloos veel proefjes en onderzoek in de natuur doen.

Bomenspeurtocht: is een wandeling door de prachtige tuinen van Vollenhoven voor de kinderen te saai? Niet op Vollenhoven waar ze bezig gehouden worden met vragen, informatie en proefjes over de bomen op Vollenhoven.

Programma

Meer info vindt u hierover tzt.

Neem contact met ons op