Een weekend vol plezier

23, 24 en 25 juni 2017 van 10:00 tot 17:00 uur

Bekijk hier meer informatie

Een lustrum

Voor de 20ste keer Tuindagen

Ga naar het programma

Voor ieder wat wils

Ook dit jaar zijn er weer veel standhouders aanwezig

Bekijk deelnemende standhouders

Arrangementen voor een groep reserveren?


Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Over

Tuindagen

De Tuindagen van Landgoed Vollenhoven. Voor de 20ste keer en tevens laatste keer worden dit jaar de Tuindagen georganiseerd. Dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan en dit tijdperk zal feestelijk worden afgerond met extra activiteiten in stijl met het landgoed. Neem uw (klein)kinderen mee want ook aan hen wordt gedacht. De Tuindagen, een evenement waar cultuurhistorie, natuur en amusement elkaar aanvullen en waar u kunt genieten van de veelzijdigheid van een historisch landgoed. De inkomsten van deze dagen leveren een bijdrage aan de instandhouding van het landgoed.

Algemene informatie

Locatie: Landgoed Vollenhoven. Utrechtseweg 59, 3732 HA De Bilt

Telefoon: 030 2200032 / 06 22562506

Toegang: € 7,50 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis, 65+ € 1,- korting

Parkeren: € 2,-

Rondleiding: € 2,- p.p.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Beperkt toegankelijk voor rolstoelen.

Per auto: vanaf A28 afslag de Uithof De Bilt volgen en vervolgens parkeerborden.

Per OV: vanaf station Utrecht CS bus 50, 52, 53 en 74. Halte Amersfoortseweg.

Per fiets: fietsenstalling op het landgoed aanwezig.

De Tuinen

De tuinen van Landgoed Vollenhoven zijn in binnen- en buitenland bekend bij tuinliefhebbers. Het ontwerp uit de eerste helft van de 19e eeuw is nog haast onveranderd aanwezig. De verschillende eigenaren hebben door de jaren heen hun stempel op het park gedrukt zonder geweld te doen aan het bestaande ontwerp waardoor u tijdens de wandeling door tuinen uit verschillende periodes loopt.

De Engelse tuin, als laatste toegevoegd aan het park, is aangelegd in de jaren 20 van de vorige eeuw. De tuin is in etages opgebouwd en de op kleur ingeplante borders maken het een lust voor het oog. De tuin is omzoomd door eeuwenoude bomen en in de nabijheid ligt een ommuurde moestuin met de oude kassen en kweekbakken. Het Engelse landschapspark met de glooiingen, het meanderende water en de kronkelende paadjes wordt aaneen geregen door een statig beukenbos. Tijdens de Tuindagen kunt u ook de oranjerie, het koetshuis met de oude stallen en de ijskelder bezoeken.

Voor de 20ste keer en laatste keer Tuindagen.

Al 20 jaar worden de Tuindagen op Landgoed Vollenhoven georganiseerd. Een periode waarin de tuinen alleen maar mooier werden, de verkoop stands in kwaliteit en kwantiteit toenamen, de bezoekers steeds meer leken te genieten en Vollenhoven boven zichzelf uit steeg. Om er voor te zorgen dat de 20ste en laatste Tuindagen niet ongemerkt voorbij gaan kunt u genieten van verschillende activiteiten passend bij de sfeer van het eeuwen oude landgoed. Activiteiten voor jong en oud. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen.

Standhouders

Maar uw bezoek aan het mooie landgoed heeft u meer te bieden. Tijdens de wandeling vindt u op verschillende plaatsen speciaal geselecteerde verkoopstands met uiteenlopende producten, demonstraties en activiteiten passend bij de sfeer van Landgoed Vollenhoven. U kunt genieten van een kopje koffie, lunch of hightea bij de familiecatering bij het Grote Huis of in de Oranjerie.

Arrangementen

Arrangementen

Groepsarrangement

Minimaal 12 personen

Entree € 6,50 pp

 

Vollenhoven arrangement

Minimaal 10 personen

Entree + rondleiding + kopje koffie/thee € 10,50 pp

 

Privétuin

Wilt u van de Tuindagen echt een feestje maken? Reserveer dan met uw groepje (min 10 personen) uw eigen tafel in de privétuin. Dit is alleen mogelijk indien u een reservering heeft geplaatst voor dinsdag 20 juni 2017.

High Tea         € 16,50 pp

Lunch              € 16,50 pp

Ik wil graag informatie ontvangen over arrangementen


Gebruik onderstaand formulier om ons een bericht te sturen. Wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.